KRAS PRV.RH VARAZDIN,25_26.06.2016

Idi na sadržaj

Glavni izbornik:

DORA DENT I JURICA KOVAČIĆ PRVACI HRVATSKE

Veliki uspjeh bjelovarske atletike. Proteklog vikenda u Varaždinu održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe i starije kadete i kadetkinje, na atletska borilišta na stadionu Sloboda izašlo je 481. natjecatelja iz 39. atletskih klubova što je najmasovnije državno prvenstvo.
Odličan nastup Jurice Kovačića, stariji kadet, prvi dan startao je u disciplini 100 m pr. U polufinalu pobijedio je i to sa najboljim vremenu 14,49, trčalo se po sunčanom vremenu 32 c. Finale na 100 m pr. održalo se u 18,30 sati, ali ovaj puta veliko nevremenu uz jak vjetar u prsa – 4,30 u sekundi, što je za preponaše veliko opterećenje, jer razmak između prepona treba istrčati u tri koraka. Jurica sebi i svojim protivnicima dokazao je da je zaista najbolji preponaš u Hrvatskoj, odlično je startao, prvi dolazi na prvu preponu, nisko ulazi u prepone i do cilja uz dobru tehniku trčanja prepona ulazi prvi u cilj i to u još boljem vremenu nego u polufinalu 14,28. Zlatna medalja i prvak Hrvatske.
Dora Dent starija kadetkinja po prvi puta sudjeluje na prvenstvu Hrvatske, uz malu tremu i neiskustvo sa velikih natjecanja u disciplini 100 m pr. osvojila je 5. mj. i to sa osobnim rekordom 16,70,
Drugi dan bio je zlatni dan za predstavnike AK Bjelovar. Dora Dent trčala je 300 m pr. sada sa malo više iskustva iz prvog dana. Velika želja da se dokaže da je spremna da osvoji medalju, što joj uspijeva sjajno je istrčala u izjednačenom ritmu i premoćno pobijedila sa rezultatom osobnog rekorda 46,64. Prvakinja Hrvatske i zlatna medalja. Dora inače živi u Velikoj Pisanici, što za sigurno biti će ponos mještana.
I šećer na kraju Jurica Kovačić u trci na 300 m pr. još je jedanput dokazao da je najbolji i da je ispred njega velika atletska budućnost, osvaja prvo mjesto i to sa osobnim rekordom 41,01 Prvak Hrvatske i druga zlatna medalja na njegovim prsima.
Bilo je sve dobro pogođeno, da je forma rasla, koko se približavalo državno prvenstvo, što je dokaz i 3. prva mjesta.


 Objavljeno 10.05.2016.  
VARAŽDIN, subota 25.06.2016.
VARAŽDIN, nedjelja 26.06.2016.
 
Povratak na sadržaj | Povratak na glavni izbornik