PRVENSTVO HRVATSKE U DVORANI ZA KADETE I KADETKINJE

Idi na sadržaj

Glavni izbornik:

 JURICA KOVAČIĆ PRVAK HRVATSKE

Velika pobjeda Jurce Kovačića na dvoranskom prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci. Na 60 m pr. u konkurenciji starijih kadeta. Startalo je do sada najveći broj kadeta 17 preponaša. U polufinalu trčalo se u tri skupine, Jurca Kovačić bio je najbrži sa vremenom 8,90. Nakon 45. minuta uslijedilo je finale na 60 m prepone. Sigurno bila je prisutna i mala trema, jer Jurica je favorit da postane prvak države. Dobro spreman za nadmetanje, što je pokazao u samoj završnici na 60 m pr. pobjeđuje sa još boljim rezultatom 8,78 sekundi. Pokazao je da ima i najbolju tehniku trčanja prepona u konkurenciji kadeta, bio je nagrađen aplauzom od strane gledateljstva. Prije sedam dana Jurica je na dvoranskom prvenstvu Međimurja u višeboju osvojio zlatnu medalju i zlatnu medalju za prvaka Hrvatske. Odlično je otvorio novu atletsku sezonu.
Natjecanje je održano na Kantridi u jedinoj atletskoj dvorani u Hrvatskoj, koja se nalazi iznad nogometnog igrališta NK Rijeka, sa prekrasnim pogledom na more na Kvarnerski zaljev. Dvorana ima 8 staza na 60 m, skakalište za vis i motku, bacanje kugle, i skoka u dalj. Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je 164 kadeta i kadetkinja iz 23 atletska kluba.
Jurica Kovačić i Marija Beljan slijedećeg vikenda sudjelovati će na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji mlađih juniora i juniorki, također u Rijeci.

Objavljeno 26.01.2016. Rezultati
RIJEKA, 24.01.2016.
 
 
Povratak na sadržaj | Povratak na glavni izbornik