KUP RH CAKOVEC,31.08.2016

Idi na sadržaj

Glavni izbornik:

 
DORA DENT I JURICA KOVAČIĆ U KADETSKOJ REPREZENTACIJI HRVATSKE

Proteklog vikenda u Rijeci na Kantridi održan KUP Hrvatske za kadete i kadetkinje. Ovo je ujedno bilo izborno natjecanje za kadetsku reprezentaciju koja za tjedan dana nastupa u slovačkoj Trnavi. Na atletskim borilištima stadiona Kantrida, neprikladnima za natjecanje poslije kiše startalo je 270 natjecatelja iz 28 atletskih klubova. Pohvala atletskim djelatnicima AK Kvarner i zboru atletskih sudaca, koji su osposobili borilišta za natjecanje. Sjajan nastup Jurice Kovačića i Dore Dent.
Jurica Kovačić natjecao se u disciplini 100 m i 300 m prepone. Na 100 m prepone u jakoj 
konkurenciji osvojio je 2. mjesto i to sa osobnim rekordom 14,00 na 300 m prepone koji je uslijedio, 30 minuta nakon trke na 100 m pr. Uvjerljiva pobjeda uz dobar ritam u koracima i ulaz u prepone osvaja 1. mjesto, također sa osobnim rekordom 40,80. Jurica je dokazao da je u konkurenciji kadetskih preponaša najbolji, forma je bila dobro tempirana u pravo vrijeme i na pravom mjestu.
Dora Dent ostvarila je veliki uspjeh u disciplini 300 m prepone u vrlo izjednačenoj konkurenciji izborila 2. mjesto i nastup zajedno sa Juricom Kovačićem za reprezentaciju Hrvatske.
Ante Prskalo opravdao je ulazak u finale u disciplini 300 m prepone osvajanjem 9. mjesta kao početnik. Očekivanja su u narednim godinama da ide stopalima Jurice Kovačića.
Veliki je to uspjeh za AK Bjelovar do sada su 38 atletičara i atletičarki nastupili za Hrvatsku reprezentaciju.


 Objavljeno 18.09.2016. 
RIJEKA, 17.09.2016.
 
 
Povratak na sadržaj | Povratak na glavni izbornik