PRVENSTVO RH U VISEBOJIMA 13_14.05.2017

Idi na sadržaj

Glavni izbornik:

DORA DENT SREBRNA MEDALJA
Proteklog vikenda u dvodnevnom nadmetanju u Zagrebu, na Savi na sportskim terenima Mladost. Održano je državno prvenstvo u višebojima za sve uzraste od limača i limačica do seniora i seniorki. Bilo je to do sada najmasovnije natjecanje u višebojima, na kojem su sudjelovali i atletičari i atletičarke iz Slovenije. Ukupno je startalo 168 natjecatelja iz 28 klubova. Sigurno najzahtjevnije natjecanje za atletičare i atletičarke, od kojih se traži njihova svestranost, da svladaju brojne atletske discipline u dvodnevnom nadmetanju.
Dora Dent prošlogodišnja državna prvakinja u konkurenciji kadetkinja na 300 m pr. Ove godine nastupa u konkurenciji mlađih juniorki i ostvarila fantastičan rezultat u sedmoboju 2. mjesto srebrna medalja i to sa osobnim rekordima u disciplini 100 m pr. vis, kugla, 200 m, dalj, koplje i 800 m. Prvi nastup na državnom prvenstvu u konkurenciji mlađih juniorki i prva medalja.
Marija Beljan osvojila je vrlo vrijedno 4. mjesto u sedmoboju u konkurenciji mlađih juiorki. Prvi dan bio je odličan, bila je prva, ali drugi dan koplje i dalj uzeli svoj danak izgubila dosta bodova, ali zato u svojoj disciplini 100 m prepone ostvarila svoj osobni rekord.
Jurica Kovačić, osvojio je 5. mjesto. Prošlo godišnji srebrna medalja u sedmoboju u konkurenciji kadeta, ovom prigodom našao se u konkurenciji mlađih juniora i to u desetoboju. Skok s motkom bio je najslabija disciplina Jurice Kovačića , išao je na trening u Čakovec, ali nije bilo dovoljno vremena da svlada ovu tehnički složenu disciplinu. Za svaku pohvalu je njegova borbenost, koju je pokazao sa svojim osobnim rekordom na 100 m, 110 m pr. u skoku u vis i bacanju koplja.
U kojim uvjetima treniraju Bjelovarski atletičari onda je to zaista odličan rezultat.


 Objavljeno 16.05.2017. 
ZAGREB, 13.05.2017.
ZAGREB, 14.05.2017.
 
Povratak na sadržaj | Povratak na glavni izbornik